Uputstvo za korištenje

U svrhu lakše i jednostavnije pretrage našeg WEBSHOP-a, daćemo Vam par uputa (smjernica).

Prilikom pretrage PK remenja u slučaju da ne očita artikal (primjer: 6pk1198) potrebno je ukucati puni SKF-ov naziv(vkmv 6pk1198) ili markirajteSLICNO TRAZENJEi otkucati bez zadnjih jedan ili dva broja(6pk119.. , 6pk11..) i izbaciće sve rezultate.Tako možete pretraživati sve brojeve (kao na slici 1).

Ako vam po vašem broju ne očita da stavku imamo na stanju, obavezno kliknite na broj artikla (plave boje), idete na uporedni broj i otvoriti u novom prozoru (primjer slika 2).

Prilikom pretrage lezajeva u SKF-u (bah.., bar…) kojih nema u TecDoc-u potrebno je ukucati POTPUN broj artikla (primjer: bahb636060c) ili potražiti pod UNIVERZALNI ARTIKLI-ukucati samo(bah…) izbaciće sve rezultate.Pod UNIVERZALNI ARTIKLImozete naći sve artikle koji nisu u TecDoc-u kucajući dio naziva ili šifre(držači metlica, ležajevi i semerinzi po dimenzijama, motorna ulja(5w40, 10w40, ....),coram, akumulatori…, (primjer slika 3).

Broj artikla u Metalcauchu uvijek kucajte sa 5 cifara primjer(00070, 00979, 04438, 90100).

Nanošenjem kursora miša na cijenu, dobićete uvid u mp cijenu artikla.

Nanošenjem kursora miša na opis(i) dobićete sve informacije o artiklu.

Kupovina: u polje za količinu ukucajte količinu kojuželite, kliknete na kupi. Artikal koji ste kupili će biti sačuvan u polju Korpa sa lijeve strane. Kad korpu napunite zeljenim artiklima, udjite u istu (korpa) i u gornjem lijevom uglu pritisnite polje naruči (kao na slici 4.).

Prije slanja poruke u informacijama o narudžbenici možete upisati neki komentar (npr.: robu poslati za keš, žiralu, ili upisite šifre artikala koje niste mogli da nadjete u webshop-u). U slučaju da tražite broj artikala veći nego što imamo na stanju izbaciće Vam upozorenje (slika 5.). Ako otkucate više artikala nego što ima na stanju porudžbina će proći ali ćete dobiti količinu koju imamo na stanju.