Brendovi

Valeo

Valeo je na svijetskom tržištu prisutan od 1923 godine i jedan je od najvećih svijetskih proizvođača rezervnih dijelova i opreme za motorna vozila.Valeo u brojkama:78 500 zaposlenih u 29 zemalja, 133 fabrike, 16 istraživačkih centara, 34 razvojnih centara, 15 distribucijskih platformi.

Vodeći svijetski dobavljač su za 12 automobilski funkcija:  kvačila, metlice brisača, rasvjete, paljenja, kočioni sistema, hlađenja motora, klima uređaj, električni sistema, sigurnosni sistema, elektronike, prekidačia i sistema za otkrivanje, motora brisača i ventilatora.Danas svaki drugi evropski i svaki treći svijetski automobil ima Valeove proizvode u prvoj ugradnji.

SKF

Skf je sinonim i svjetski lider u proizvodnji  kotrljajućih ležaja i španera, Osnovan je 1907 godine. u Švedskoj.

Sa svojih 140 proizvodnih jedinica u 28 zemalja, prodajnim kancelarijama u 70 zemalja I 15 000 ovlaštenih distributera spada u sam svijetski vrh ponude auto dijelova.

Purflux

Purflux je najpoznatiji brend vodećeg svijetkog proizvođača filtera Sogefi grupacije.Purflux je prepoznatljiv kao jedan od najpoznatijih filtera za prvu ugradnju kod proizođača automobila tako da su u osam od deset najprodavanijih automobila u Evropi Purflux filteri bili u prvoj ugradnji(Golf VI,Fiesta IV,Corsa D,Clio III,Astra,Focus,Peugeot 207, Megane III).

Metalcaucho

Metalcaucho je Španska kompanija osnovana 1987 godine. Osnovna djelatnost firme je proizvodnja auto dijelova od gume, metala i plastike .Jedan su od najkompletnijih proizvođača autodijelovima u oblasti vješanja motora i trapova.Ono što ih izdvaja od ostalih je njihova inovativnost i razvoj u proizvodnji tako da se kod njih mogu pronaći i dijelove nekih sklopova koji ne postoje kao rezervni dio, odnosno ne mogu se kupiti kod drugih dobavljača.

Hoffer

Hoffer je trgovačka marka kompanije Meat&Doria koja je osnovana u Italiji 1945 godine i počela kao distributer elektronski dijelova za automobile. Početkom 50-ih počinju sa proizvodnjom dijelova za sisteme za razvođenje goriva i za samo nekoliko godina postali su Evropski lider u toj grani auto industrije.Od 1985 godine svoj asortiman proširuju i sa filterima.

RTS SA

RTS je osnovana 1980. godine i jedan su od najvećih proizvođača auto dijelova u oblasti sistema za upravljanje i vješanje(kugle, krajnice, spone, lafete, stabilizatori,silen blokovi). Smješteni su u Mendaru (Španija) na 15.000 m2 I zapošljavaju 400 radnika.Za sve proizvode posjeduju ISO 9001:2008 sertifikat.

Uniflux

Uniflux Filters brend je osnovan 2002. godine sa proizvodnjom u EU (Rumunija i Italija).
Uniflux filteri ispunjavaju sve uslove za motore poslednjih generacija.
– Najbolji omjer cijene i kvaliteta.
– 100% sa EUR1 sertifikatom.
– 90% pokrivenost Evropskog auto parka.
– ISO 9001 standard.

Coram

CORAM je osnovan 1973. u Torinu, Italija. Njen proizvodni kapacitet predstavljaju ležajevi točka, španeri, druk ležaji, krstovi vretena volana i poluosovina.

Quinton-Hazell

QUINTON HAZELL postoji od 1946 god. sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Od njihovog asortimana u ponudi imamo brend LIP amortizere.

U ponudi imamo i sljedeće brendove:

Castrol, Mobil, Total, Elf, Sasic, GSP, Akron, Monroe, NK, Contitech...